Energetika - GoodFriends

GoodFriends
Jóbarát az ingatlanügyekben!
Mi segítünk Önnek!
Forduljon hozzánk bizalommal!
Tartalomhoz ugrás
                            Mi az Energetikai Tanúsítvány?

Az Energetikai Tanúsítvány egy bizonyítvány lakásunkról, házunkról, üzletünkről, mely megmutatja, hogy ingatlanunk mennyire energiatakarékos az EU által előírt elvárt követelményszinthez képest.
Javaslatot ad energia és egyben rezsi költség- megtakarítási módokra, minden esetben a lehetőségek figyelembe vételével. Az Energetikai Tanúsítvány 10 évig érvényes.
Az Energetikai Tanúsítvány 2012. január 1-től kötelező kelléke minden ingatlan Adás- Vételi Szerződésnek, illetve az 1 évnél hosszabb időszakra vonatkozó Bérbeadási Szerződéseknek.
Az Európai Uniós Épületenergetikai direktíva 2003-ban jött létre és lépett hatályba. Tagállamok részéről a csatlakozás és a szükséges rendeletek, célkitűzések, törvények létrejötte kötelező volt annak érdekében, hogy az előírt célok megvalósuljanak.

A cél a következő:

Épületek energiafogyasztásának csökkentése
Megújuló energia használata
Mérsékelni a villamos energia fogyasztást

A tárgyban érvényes hazai jogszabályok és rendeletek értelmében a következő vonatkozások vannak érvényben: 7/2006 TNM rendelet Röviden: A rendelet hatálya kiterjed minden huzamos emberi tartózkodásra vonatkozó épületre, illetve épület részre. Az épületek energetikai jellemzőjének meg kell felelni a három szintű követelményrendszernek: I. A Határoló- és nyílászáró szerkezetek hőátbocsátási tényezőire vonatkozó követelmények ( U érték, mértékegysége: W/ m2K) II. A fajlagos hőveszteség- tényezőre vonatkozó követelményérték ( q érték, mértékegysége W/ m3K) III. Az összesített energetikai jellemzőre vonatkozó követelmények ( Ep érték, mértékegysége: kWh/ m2a) Új építésű építmény esetén minimális elvárás a C kategóriának történő megfelelés. Az 1000 m2-nél nagyobb alapterületű új épületek vagy jelentős felújítás alá eső épületek esetén további kötelező vizsgálatok és elvárások előírását tartalmazza ezen rendelet. A rendelet tartalmazza azon számítási módszerek leírását, mellyel kalkulálható mind a követelményérték, mind a vizsgált épület fajlagos hőveszteség tényezője, valamint összesített energetikai jellemzője.

A rendelet nem terjed ki az alábbi épületekre:

50 m2-nél kevesebb hasznos alapterületű épület
Évi 4 hónapnál rövidebb időre igénybe vett épület
Felvonulási épület
Legfeljebb 2 évi használatra tervezett épület
Hitéleti célra igénybe vett épület
Világörökség részét képező építmény
Védett természetvédelmi területen létesített építmény
Nem lakás céljára szolgáló mezőgazdasági épület
Ipari épület ( ha a belső hőnyereség nagyobb, mint 20 W/m3)
Sátorszerkezet
Sajátos építményfajta

176/2008 Kormányrendelet
A kormányrendelet értelmében az Energetikai Tanúsítvány készítése az alábbi esetekben kötelező: új épület építése meglévő épület (vagy lakás) ellenérték fejében történő tulajdon-átruházása egy évet meghaladó bérbeadása 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasznú épület esetén. A rendelet továbbá tartalmaz az Energetikai Tanúsítvány készítésére vonatkozó tartalmi-formai követelményeket. 264/2008 Kormányrendelet A hőtermelő berendezések és légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálata.

Mindenjog Fenntartva!
Rólunk
Irodánk Budapest egész területén közreműködik, kiemelten az Északi régió III. IV. XV. és a XIII. kerületben foglalkozik ingatlanok adás-vételének, illetve bérbeadásának közvetítésével. Azon dolgozunk, hogy ügyfeleink megfelelő segítséget kapjanak ingatlanuk eladásához illetve megvásárlásához. Ehhez részletes, mindenre kiterjedő és megbízható tájékoztatást adunk.
Amennyiben az ingatlan megvásárlásához el kell adnia meglévő ingatlanját, ebben is állunk szíves rendelkezésére.

Szolgáltatásaink
- Irodánkban, szakértő kollégáimmal teljes körű tájékoztatást nyújtunk az Ön igényeinek megfelelően az iroda kínálatában szereplő ingatlanokról.
- Az ingatlanok helyszíni megtekintését, a lehető legrugalmasabban biztosítjuk.
- Értékesítendő ingatlanát a lehető leggyorsabban, a lehető legjobb áron adjuk el.
- Díjmentes hiteltanácsadást és hitelügyintézést nyújtunk.
- CÉGÜNK JOGI SEGÍTSÉGET NYÚJT MINDEN ÜGYFELÉNEK. Szerződések készítését is vállaljuk.
Segítünk Önnek!
A szakmai múltunk segít abban, hogy irodánk a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatással álljon leendő ügyfeleink rendelkezésére.
Ügyfeleink a korrekt és megfelelő tájékoztatáson túl, tanácsokat, a jogi kérdésekkel kapcsolatban pedig válaszokat kapnak, így kötöttségek nélkül jutnak előnyhöz.

Az adás-vételi szerződésnél biztosítani tudunk olyan szaktudással és jártassággal rendelkező ügyvédeket, akik régóta, számos más ingatlaniroda adás-vételeit is bonyolítják. Hozzáértésük megkérdőjelezhetetlen, így az általunk írt szerződések és azokkal kapcsolatos javaslatok tartalmilag is mindig helytállóak, utólag is, a vevők és tulajdonosok kölcsönös megelégedésére.

Az ingatlanközvetítést nem franchise rendszerben végezzük, ezért nem fordulhatnak elő az ezzel járó kellemetlenségek, mint például, hogy több kolléga is mutat egyazon ingatlant. A GoodFriends ha kell, akkor más irodákkal együttműködve szélesíti látóterét, hogy az Önnek legmegfelelőbb ingatlant tudjuk bemutatni, anélkül hogy meg kellene ismerkednie a teljes ingatlanközvetítői társadalommal a saját költségén az idejét rabolva.

Forduljon hozzánk bizalommal, Mi segítünk, hogy az ingatlankeresés és értékesítés könnyed és kellemes időtöltés legyen!

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Üzletkötő:        Csák Roland

Mobil:           06 30/937-82-74
E-mail: csak.roland@goodfriendsingatlan.hu
Segítünk megtalálni
álmai otthonát!
Vissza a tartalomhoz